Wandelen-Tag  

Je ziet ze steeds vaker Tags, vragenlijsten, die je kan invullen en voor je het weet heb je een nieuwe blog samengesteld. Je kan zelf de vragen bedenken of de tag van iemand anders gebruiken en de bedenker ervan vermelden in je blog. Ik heb op internet zitten struinen en ik kon niet zo snel de tag “Wandelen” vinden en heb zelf een set aan vragen bedacht.

Waarom wandel je?

Mijn interesse voor wandelen is begonnen vanaf het moment dat ik zo’n tien jaar geleden de boekjes van het langeafstandspad het Pieterpad cadeau kreeg. In de beginjaren wandelde ik wat ferventer. Zo liep ik de Nijmeegse vierdaagse en diverse langeafstandsroutes zoals het Trekvogelpad, het Westerborkpad en het Marskramerpad en streekpaden zoals het Krijtlandpad. Ik kan wel zeggen dat wandelen mijn passie is. Wandelen doe ik, omdat ik dan weer nieuwe dingen ontdek. Dat kan van alles zijn een nieuw landschap, een nieuw museum of nieuwe architectuur.

20. Intocht in Nijmegen

Wanneer wandel je?

Eigenlijk wandel ik elke dag. Ik draag een stappenteller en probeer gedurende de dag 10.000 stappen te halen. Eén avond in de week en op vrijdag of in het weekend wandel ik recreatief. Op vrijdag of in het weekend maken we er echt een dagje uit van.

Waar wandel je het liefst?

Het liefst wandel ik op de grens van stad en land. De wandel-buiten-de-binnenstad-wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig zijn mijn favoriet. Ik wandelde alle routes uit de gids “Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag”. Momenteel wandel ik veel rondom Amsterdam.

Waar wandel je het liefst

Wandel je samen of alleen?

Ik wandel altijd samen met mijn vriend. Ik vind het gezellig om samen op pad te gaan. Daarnaast voel ik me niet veilig als ik alleen in een afgelegen gebied loop en ben ik geen echte padvinder. Eens in de zoveel tijd organiseer ik stadswandelingen voor vrienden. Afgelopen zaterdag wandelden we in het pittoreske Leiden.

Meelfabriek

Wat is voor jou het perfecte wandelweer?

Zoals de meeste mensen loop ik graag bij droog weer. De perfecte wandeltemperatuur vind ik een graad of 20. Ook vind ik een wandeling in de winter ook fijn. Als het kraakhelder weer is en ik goed warm aangekleed naar buiten ga voor een winterwandeling. Ik wandel niet graag tijdens warm weer. Ik kan namelijk mijn warmte slecht kwijt.

Over de fietsbrug 2

Wat neem je mee tijdens jouw wandeling?

Mijn fotocamera hoort standaard bij mijn wandeluitrusting. Zonder camera ga ik niet op pad. Eigenlijk neem ik weinig eten en drinken mee voor onderweg. Meestal gaan we bij horeca onderweg ergens pauzeren of kopen we in een supermarkt iets te eten of te drinken.

Taart!

Wat is jouw wandeltempo?

Mijn wandeltempo is afhankelijk van het soort wandeling. Toen ik nog veel langeafstandswandelingen liep, wandelde ik zo’n 6 kilometer per uur. Nu ligt het wandeltempo veel lager vooral doordat ik veel foto’s maak onderweg. Daarnaast ben ik geen kilometervreter en zie ik mijn wandeltocht vooral als een ontdekkingsreis.

Op welke schoenen wandel je?

Als ik op onverhard terrein of in het buitenland loop, dan wandel ik altijd op mijn Meindl categorie B schoenen. Als ik in de stad wandel dan loop ik het liefst op mijn sportschoenen. Lies, onze sibeer, is ook helemaal gek van mijn schoenen. Ze is geen kilometerveter, maar een echte vetervreter. Ik ben inmiddels aan mijn derde set veters toe.

Op welke schoenen wandel je

Wandel je het liefst verhard of onverhard?

Het liefst maak ik een wandeling die deels over verharde en onverharde paden gaat. Ik vind het leuk om over bospaden te lopen en mijn wandelschoenen wegzakken in de naalden of bladerpaadjes. Ik vind het lopen op mulle zandpaden minder fijn. Je wordt er vooral heel moe van en je moet steeds je voeten corrigeren.

Boswandeling.jpg

Wanneer is een wandeling voor jou geslaagd?

Voor mij is de geslaagde wandeling een route door mooie natuur en verrassende cultuur. Als het op de wandeldag mooi weer is en ik ergens goed kan koffie drinken of lunchen onderweg dan kan de wandeling niet meer stuk.

Mijlpaal behaald

“Wandelen-Tag” is een ware rage

Toen ik de Wandelen-Tag maakte, had ik niet gedacht dat het zo’n hit zou worden. Inmiddels hebben de volgende bloggers de Wandelen-Tag ingevuld:

Geef de “Wandelen-Tag” door!

Vind je de Wandelen-Tag ook leuk om in te vullen? Dan kan je mijn vragen gebruiken en beantwoorden.

Volg me ook via Facebook 

50 gedachtes over “Wandelen-Tag  

  1. Dag Jeanine, jij nog bedankt voor de tip. Ik vond het erg leuk om op deze manier een blog te maken. Ik was de interviewer en de geïnterviewde. Fijn weekend en kijk uit naar jouw antwoorden. Groeten Vera

   Like

 1. Wat leuk om je zo te leren kennen Vera! Leuk dat jij wandelen kunt delen met je partner en er zulke leuke dagjes uit van maakt. Hier helaas niet echte wandelaars in mijn gezin dus ik wandel vooral alleen. Maar dat blijk ik echt heerlijk te vinden. Enne ook ik ga wel eens op een terrasje genieten van een lekker drankje met een gebakje! Ik heb de tag ingevuld zie http://www.dreamtheworld.nl/vraag-en-antwoord-wandelen-wandel-tag/

  Liked by 1 persoon

  1. Dag Carolien, wat leuk dat je de Wandelen-Tag hebt doorgegeven en wat een mooie blog is het geworden! Leuk om je ook te leren kennen en meer te weten over jouw wandeldrives. Ik heb ook met plezier jouw blog over je weekendje Den Haag gelezen. Groeten Vera

   Like

  1. Dag Bregje, wat leuk dat je ook de Wandelen-Tag hebt ingevuld. Zo wordt deze mooi doorgegeven. Leuk om te lezen dat je ook blogs voor jezelf schrijft zoals de checklist voor de wandelrugzak. Groeten Vera

   Like

  1. Dag Babs, leuk dat je bent gestart met wandelen. Ik ben overtuigd dat je het een leuke sport zal vinden. Leuk om als je de Tag over een paar weken invult en ben dan benieuwd naar je antwoorden. Groeten Vera

   Like

 2. Pingback: Wandelen-tag -
  1. Dag Minoesjka, wat leuk dat je de tag ook hebt ingevuld en dat deze de basis kan bieden om iets over jezelf en in dit geval iets over jou en wandelen te vertellen. Leuk om je op deze manier te leren kennen. Groeten Vera

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s